Thuis    Wie zijn wij    Nieuws    De fabriek    Flipje    Boekjes    Produkten    Tekenaars    Reclame    Links    Contact    Kopen / Ruilen
Leden

Wachtwoord vergeten?
Nog geen lid ? Schrijf je hier in.
Bezoekers: 2085807
Medewerkers

De fabriek had ook een uitgebreide sociale functie. Om de verbondenheid tussen de werknemers te vergroten werden er allerlei activiteiten gedaan en clubs opgericht. Vooral na de 2e W.O. werden er verschillende verenigingen voor en door het personeel opgericht.

Zo kwamen er een toneelvereniging, handbalclub, hengelsport club, biljartvereniging, voetbal elftal, brandweer, orkest, reisvereniging, excursieclub en een veteranenclub. (Wat verder in dit hoofdstuk zullen we de verschillende verenigingen uitlichten.)

Ook kwamen er in 1945 een personeelsblad 'De Bazuin'. Later werd dit 'Calve-De Betuwe', weer wat later 'Op eigen terrein' en als laatste de 'Hero Scoop'. Mede hierin werd het personeel op de hoogte gehouden van de resultaten en activiteiten van alle clubs en verenigingen.

Image 

De Toneelvereniging "Betuwe"

opgericht 10 oktober 1945

Het doel van de toneelvereniging was om voor al het Betuwe personeel ontspanning te geven. Dit door middel van toneelstukken. Ook was de vereniging er om de band te verstevigen die 'aller belangen binnen het bedrijf bindt'. 

 

De Tafeltennis club

opgericht 26 november 1945

Deze club werd gebracht als het 'zusje' van de toneelvereniging, maar vooral omdat het de sport van de toekomst was.

 

De Biljart vereniging "de Poedel"

opgericht 23 oktober 1958

Er werd met een grote fanatieke inzet tegen elkaar gespeeld. Er werd altijd gespeeld met een uit- en thuiswedstrijd. Men speelde dus altijd 2x tegen elkaar.

 

Hengelsport vereniging "Ons Genoegen"

opgericht in 1959

De eerste wedstrijd werd gehouden op 22 augustus 1959 bij het Amsterdam-Rijnkanaal. Het was een groot succes daar er 25 leden aan het vissen waren.

De winnaar met een vis van 112,5 cm was de heer A. Janssen. Hij verdiende hiermee een hengel.

 

Excursie club "de Betuwe"

Opgericht met als doel jaarlijkse excursies naar andere bedrijven. 

 

Veteranen club

Opgericht voor oud-medewerkers die met pensioen waren gegaan. Tijdens deze bijeenkomsten werden er veel oude verhalen op tafel gelegd over de tijd dat zij er werkten. Het was bedoeld o.a. om de sociale contacten te behouden.

Image 

veteranenclub 1961 uitje Bergen aan Zee

Sportclub "de Batauwe"

Opgericht 21 maart 1946

Deze handbal club bestond uit dames. 
< Vorige
© 2020 Mij 'De Betuwe' Tiel