Thuis    Wie zijn wij    Nieuws    De fabriek    Flipje    Boekjes    Produkten    Tekenaars    Reclame    Links    Contact    Kopen / Ruilen
Leden

Wachtwoord vergeten?
Nog geen lid ? Schrijf je hier in.
Bezoekers: 2469616
Medewerkers

Elke fabriek krijgt in de loop der tijd een naamsbekendheid. Of deze fabriek dan een goed of een verkeerd beeld geeft komt voor een heel groot gedeelte door de inzet van het personeel.

In de jaren dat De Betuwe heeft bestaan hebben er duizenden mannen, vrouwen en zelfs kinderen gewerkt. Zowel vaste als seizoensarbeiders. Deze personeelsleden hebben er mede voor gezorgd dat  De Betuwe jarenlang een goed en gewild merk/product was.

 

Image
Image
loonstrook

 

Al in 1891 werd de eerste vertegenwoordiger aangenomen met een jaarsalaris van fl36,- en een provisie. De Betuwe had toen in dienst: 9 mannen, 13 vrouwen en 1 kind.

Door de grote vraag van produkten, zeker tijdens de eerste wereldoorlog, steeg het aantal medewerkers. Zo waren er in 1917: 33 mannen, 10 vrouwen, 2 jongens en 5 meisjes, en in het seizoen ook verschillende extra medewerkers. In de jaren na de 2eW.O steeg het aantal medewerkers behoorlijk, zo had De Betuwe in 1957  721 medewerkers in dienst ook waren er 56 op de fruitstations werzaam.

Daarbij kwamen er in de zogenaamde Campagnes enkele honderden seizoenswerkers bij.

We moeten hierbij ook zeker niet vergeten al de mensen die niet bij, maar voor De Betuwe werkzaam waren. Je praat dan over de transporteurs, de mensen die al het fruit plukten in de boomgaarden. De veilingen die aan De Betuwe een hele grote afnemer hadden. In Tiel waren 2 veilingen: 'Veiling Septer' en 'Veiling Tiel en Omstreken'.

Hieraan kon je goed zien dat De Betuwe een heel groot aandeel had in de werkgelegenheid voor Tiel maar zeker ook voor de omgeving van Tiel.

Image 
Image Image 
ImageImage 


 
< Vorige
© 2021 Mij 'De Betuwe' Tiel