Thuis    Wie zijn wij    Nieuws    De fabriek    Flipje    Boekjes    Produkten    Tekenaars    Reclame    Links    Contact    Kopen / Ruilen
Leden

Wachtwoord vergeten?
Nog geen lid ? Schrijf je hier in.
Bezoekers: 2469614
Flipje boekjes
Image
"Ieder kind zijn eigen Flipjes bibliotheek"

In 1955 komt De Betuwe met het idee om de stroken om te zetten en te bundelen in boekjes.

Want waarschijnlijk weet u wel uit eigen ervaring, hoe buitengewoon aardig de avonturen van flipje en kornuiten door vele kinderen worden gevonden.
De avonturen zijn zo echt kinderlijk verhaald, dat ook de kleintjes er zeer door worden geboeid.
Image
advertentie uit 1955
Image

In totaal verschenen er 46 "dunne"boekjes.
Elk boekje telt 24 pagina's. Het bevat 80 afbeeldingen in frisse kleuren, met  bijbehorende rijmpjes. Het had veelal een opvoedend moraal.

De uitgaven waren 4 boekjes per jaar. Elke 3 maanden verscheen er een nieuw deel met nieuwe avonturen van Flipje met zijn kornuiten.

Om de vier boekjes veranderde de kleur van de omslag, zodoende bood de "kinder bibliotheek" een zeer kleurige en fleurige aanblik.

Er verschenen ook verzamelbandjes om de boekjes in op te bergen. De eerste was een gele kartonnen (1959) waar 8 dunne boekjes in konden. Daarna kwamen de geplastificeerde kaften met elastiekjes waar ook 8 boekjes in konden. Als laatste verscheen er een rode kartonnen kaftje voor de laatste 6 boekjes.
Image
geel kartonnen verzamelbandje
begin jaren 70 werden de dunne boekjes opnieuw uitgegeven in een tweede druk.

FLIPJE HEEFT GROOT NIEUWS
Image

1977
De dunne boekjes worden gebundeld in 7 dikke delen, ook weer in verschillende kleuren. In elk deel staan 56 verhaaltjes.

Deze boekjes kostten toen 2 Flipje zegeltjes en f 5,75.

1995
Er komt een boekje uit: De nieuwe avonturen uit het land van Flipje.
Hierin lijkt het Flipje en zijn vriendjes nauwelijks op de "oude" figuurtjes. Het boekje bevat ook een cd met liedjes. Het is
geschreven door Lydia Rood en getekend door Gerrit van Rhijn.

In 2002 wordt Flipje "herboren". Het frambozen mannetje beleeft een nieuw avontuur.  Er verschijnt een eerste deel getekend door Arie van Vliet en geschreven door Mia Verbeelen. Het heet: Flipje en de bevroren bloesems.

In 2003 volgt deel 2: Flipje en de vrolijke vruchten. In 2005 volgt deel 3: Flipje en de verleidelijke vettamientjes. Hieraan werkt ook Menno van Vliet mee.
Image

Image
Maart 2007: het nieuwste boekje van de avonturen van Flipje: Een ongenode gast in Fruitopia
Hildebrand Bibber vindt op een dag een paar oude Flipje boekjes op zolder, hij dacht: "zo iemand wil ik wel een keer ontmoeten", en welja zo gebeurde het.

uitgegeven door: Hero Breda
Lieke Rijken en Nick van Gool
uitgever: Prima Media
tekst en tekeningen: studio Vaessen m.m.v Arie van Vliet

Men kan in het bezit komen van dit nieuwste voorleesboek door 3 streepjescodes van Hero extra jam en/of Hero d'light op te sturen met een bijdrage van € 3,99.
Voor meer info: www.hero.nl
 
< Vorige
© 2021 Mij 'De Betuwe' Tiel