Thuis    Wie zijn wij    Nieuws    De fabriek    Flipje    Boekjes    Produkten    Tekenaars    Reclame    Links    Contact    Kopen / Ruilen
Leden

Wachtwoord vergeten?
Nog geen lid ? Schrijf je hier in.
Bezoekers: 2469622
Henk Rotgans
Henricus Jacobus (Henk) Rotgans was geboren op 5 oktober 1910 in Amsterdam.
Hij was leerling van het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs en de Normaalschool voor tekenleraren te Amsterdam. Een aquarelist en tekenaar, voornamelijk van illustraties.

Rotgans verbleef tijdens de Tweede Wereldoorlog enige tijd in de Noordoostpolder om zich op deze wijze te kunnen onttrekken aan de Arbeitseinsatz in Hitler-Duitsland. Hij was meer bedreven met pen, potlood en penseel dan met de ontginningsschop. De toenmalige Directie van de Wieringermeer (Noordoostpolderwerken) gaf hem gelukkig de gelegenheid zich op dat terrein verder te ontwikkelen. Ruim honderd vrij gedetailleerde situatietekeningen geven een goed beeld van de werkzaamheden en de vorderingen in het werk. Alle werken zijn voorzien van een exacte datum. Deze collectie is juist daarom zo waardevol, omdat in deze periode slechts sporadisch werd gefotografeerd.

Gedurende een korte periode was hij ook de illustrator van een serie reclameboekjes uitgebracht door jamfabriek De Betuwe.
Hij overleed op Callantsoog op 18 oktober 1989.

  • Enkele voorbeelden van zijn werk:
          • Flipje en zijn vriend de aap (serie 2 van de reclame boekjes van De Betuwe)
          •

Image

Serie 2 nr. 1
Image

Serie 2 nr. 6
Image

Serie 2 nr. 7

 
< Vorige   Volgende >
© 2021 Mij 'De Betuwe' Tiel