Thuis    Wie zijn wij    Nieuws    De fabriek    Flipje    Boekjes    Produkten    Tekenaars    Reclame    Links    Contact    Kopen / Ruilen
Leden

Wachtwoord vergeten?
Nog geen lid ? Schrijf je hier in.
Bezoekers: 2476783
VanderFlip
VanderFlip was een vruchtenwijn, speciaal bestemd voor de buitenlandse markt. Daar was het een groot succes. Door dit succes was VanderFlip vanaf 1952 ook in Nederland verkrijgbaar in 4 smaken: aardbeien, kersen, frambozen en zwarte bessen.

De drank had een enigszins een stroperig karakter (“likeurachtig”). Het alcoholpercentage bedroeg ongeveer 15% (het maximum dat in Nederland toen was toegestaan voor de verkoop in kruidenierszaken).

In 1953 verscheen VanderFlip ook in een monsterflesje. De inkoop voor de kruidenier was 18 cent per flesje en de verkoopprijs was 25 cent.
Image
Image
advertentie uit 1952
Ook in Zuid-Afrika was VanderFlip een bekend product. Dit berichtje stond in de “Netherlands Trade Bulletin” van 1 november 1952, South African Edition:
        
                                   Nuwe Drankie

’n Bekende vrugte-inmaakfabriek het onlangs ’n nuwe drankie op die mark gebring van uitstekende hoedanigheid. Die drankie word gelever in vier soorten l aardbeie, kersies, framboos en swart besse.
Die drankie het ’n stroperige karakter. Die alkoholpersentasie is ong 15%. Hij is baie
geskik as ’n skemerkelkie en soet sopie. Die bottels word verpak in kassies van 9 stuk. Elk bevat 0,725 liter.

De productie van VanderFlip stopt in 1970.
 
Volgende >
© 2021 Mij 'De Betuwe' Tiel