Hier werden vloeibare producten gemaakt, zoals “De Betuwe” vruchtendrank, “Tova” puddingsaus en “Saranto” vruchtenwijn, voor de Nederlandse markt en limonadestroop “Tri Top” voor de Duitse markt.
Vruchtenkeuken
Hier werd hoofdzakelijk appelmoes geproduceerd. De aangevoerde appels werden gekookt en gezeefd, de moes werd gemengd met suiker en daarna in potten of blikken getapt.
Saranto afdeling
Alle producten die af waren werden opgeslagen in magazijnen tot ze te zijner tijd werden vervoerd naar de expeditie. Van daaruit ging de verzending per auto en/of trein naar de afnemers.
Voor de opslag van alle grondstoffen, halffabrikaten en verpakkingsmiddelen waren er de volgende mogelijkheden:
1. vatenopslag deze heette in de wandeling ‘de boomgaard’: hier werden alle vaten met halffabrikaten opgeslagen. Bij deze afdeling hoorde een kuiperij waar voor het onderhoud van de vaten gezorgd werd.
2. magazijnen hier lag alles wat droog moest worden bewaard
3. gekoelde opslagruimte hier werd alles bewaard dat, vanwege de kwaliteit, bij lage temperaturen (onder 5°C) opgeslagen moest worden. Hieronder vallen ook de tankkelders, waar de halffabrikaten voor de sapfabricage opgeslagen werden.
4. vriescellen een groot deel van het vriesfruit werd bewaard in gehuurde cellen, maar ook in Tiel was een bewaarcel (-20°C).