Thuis    Wie zijn wij    Nieuws    De fabriek    Flipje    Boekjes    Produkten    Tekenaars    Reclame    Links    Contact    Kopen / Ruilen
Leden





Wachtwoord vergeten?
Nog geen lid ? Schrijf je hier in.
Bezoekers: 1659094
Afdelingen in de fabriek
Sapfabriek

Hier werden vloeibare producten gemaakt, zoals “De Betuwe” vruchtendrank, “Tova” puddingsaus en  “Saranto” vruchtenwijn, voor de Nederlandse markt en limonadestroop “Tri Top” voor de Duitse markt.

Vruchtenkeuken

Hier werd hoofdzakelijk appelmoes geproduceerd. De aangevoerde appels werden gekookt en gezeefd, de moes werd gemengd met suiker en daarna in potten of blikken getapt.
Image

Saranto afdeling


Alle producten die af waren werden opgeslagen in magazijnen tot ze te zijner tijd werden vervoerd naar de expeditie. Van daaruit ging de verzending per auto en/of trein naar de afnemers.

Voor de opslag van alle grondstoffen, halffabrikaten en verpakkingsmiddelen waren er de volgende mogelijkheden:
  
1. vatenopslag
deze heette in de wandeling ‘de boomgaard’: hier werden alle vaten met halffabrikaten opgeslagen. Bij deze afdeling hoorde een kuiperij waar voor het onderhoud van de vaten gezorgd werd.
  
2. magazijnen
hier lag alles wat droog moest worden bewaard

3. gekoelde opslagruimte
hier werd alles bewaard dat, vanwege de kwaliteit, bij lage temperaturen (onder 5°C) opgeslagen moest worden. Hieronder vallen ook de tankkelders, waar de halffabrikaten voor de sapfabricage opgeslagen werden.
 
4. vriescellen
een groot deel van het vriesfruit werd bewaard in gehuurde cellen, maar ook in Tiel was een bewaarcel (-20°C).
 
Image

Vaten opslag
Image
Opslag in het magazijn
Image
Oude foto: opslag van suikerbieten


 
< Vorige   Volgende >
© 2018 Mij 'De Betuwe' Tiel